Vibro Lifting Tool
Project
Referentie

Technische animatie offshore windmolen plaatsen met monopiles

De vibro lifting tool (VLT) van CAPE Holland is een innovatieve oplossing voor het veilig en efficiënt installeren en verwijderen van monopiles voor offshore windmolens. De tool maakt gebruik van trillingen om de monopile te verplaatsen, wat een aantal voordelen biedt ten opzichte van traditionele methoden.

Hoe de VLT werkt en helpt bij de installatie van monopiles

De VLT kan de monopile in één enkele handeling ophalen, omkeren en in verticale positie brengen. Dit maakt de installatie aanzienlijk eenvoudiger en veiliger dan met traditionele methoden, waarbij meerdere handelingen en het gebruik van een gripper of seabed installation frame nodig zijn.

De trillingen die de VLT genereert, zijn veel lager dan de impactkrachten die nodig zijn voor traditionele methoden. Dit resulteert in minder geluidsoverlast voor omwonenden en de omgeving.

De VLT is geschikt voor monopiles met een diameter tot 10 meter en een gewicht tot 2.000 ton. Dit maakt de tool geschikt voor een breed scala aan offshore windprojecten, van kleine windparken tot grote windparken in diepe wateren.

Het doel van de offshore animatie

Een technische animatie op basis van het 3D CAD model van de VLT visualiseert de unieke eigenschappen van de tool. De animatie laat zien hoe de tool de monopile ophaalt, omkeert en in verticale positie brengt.

Een nieuwe ontwikkeling in de onshore en offshore industrie is de Vibro Lifting Tool (VLT) van CAPE Holland. Deze technische 3D animatie geeft weer hoe dit product werkt. De animatie wordt gebruikt op beurzen, maar ook bij het overtuigen van potentiële klanten.

Realisatie van de offshore animatie

Luxxion heeft het schip de Oleg Strashnov gekozen als basis voor de technische animatie van het CAPE Vibro System™ voor CAPE Holland. De Oleg Strashnov wordt ingezet door Seaway Heavy Lifting, een marine contractor in de offshore industrie.

Alle equipment van CAPE Holland is op het lege dek van de Oleg Strashnov geplaatst. De complete omgeving, waaronder de geanimeerde zee, de nevel die over het wateroppervlak hangt en de omgeving onder water is door Luxxion gerealiseerd.

Het nieuwe CAPE Vibro System™ van CAPE Holland wordt toegepast in de onshore en offshore industrie. Door een nieuw gepatenteerd Lock-mechanisme is het mogelijk om de vibro-tool ook te gebruiken voor het hijsen van objecten met enorme tijd- en kostenbesparing als gevolg.

Naar aanleiding van een eerdere technische animatie die Luxxion voor CAPE Holland had gemaakt, vroeg CAPE Holland opnieuw aan Luxxion om een technische animatie te maken waarin de werking van het Lock-mechanisme duidelijk wordt gemaakt.

CAPE Holland
No items found.

Anja Speelman - Sales Coordinator

Veel belangstellenden vroegen wie deze animatie had gemaakt.