Square Baler 1290 iD
Project
Referentie

Technische product animatie Kuhn voor Agritechnica

Kuhn vroeg ons om een nieuwe animatie te maken van het balenpers. In 2013 hadden we dit al eens gedaan, maar omdat er diverse nieuwe functies zijn ontwikkeld werd besloten om een geheel nieuwe animatie te maken. Dit project is één van de eerste projecten die gebruikmaakt van het volledig opnieuw opgebouwde materialen-en belichtingssysteem. Hierdoor zijn de beelden zeer realistisch. Tevens besloot Kuhn om een korte promo / teaser te maken voorafgaand aan de eigenlijke functionele animatie. Deze promo animatie draagt bij aan de product presentatie en draagt bij aan de beleving en professionele uitstraling.

De werking van de Kuhn SB 1290 iD

De Kuhn SB 1290 iD is een grote vierkante balenpers die is ontworpen om balen met een zeer hoge dichtheid te produceren. De pers is uitgerust met een gepatenteerd TwinPact-systeem. Dit systeem bestaat uit twee zuigers die afwisselend het gewas in de perskamer persen. Hierdoor wordt het gewas gelijkmatig en efficiënt verdicht.

De hoge dichtheid van de balen heeft een aantal voordelen. Ten eerste zijn de balen stabieler en gemakkelijker te verplaatsen. Ten tweede bevatten ze minder lucht, waardoor ze beter houdbaar zijn. Ten derde hebben ze een hoger energiegehalte, waardoor ze geschikter zijn als veevoer.

Doel van de technische product animatie

De technische animatie van de Kuhn SB 1290 iD is bedoeld om de werking van de pers op een duidelijke en begrijpelijke manier te laten zien. De animatie laat zien hoe het gewas door de pers wordt gevoerd, hoe het wordt verdicht en hoe de balen uiteindelijk worden gevormd.

De animatie is bedoeld voor een breed publiek, waaronder boeren, loonwerkers en andere geïnteresseerden. Het is een waardevolle tool voor het leren over de werking van deze innovatieve pers.

No items found.