Skylift 3000
Project
Referentie

Jack-Up Lifting Platform animatie

Met deze animatie wil Ravestein laten zien dat het jack-up platform onder andere kan worden ingezet voor het liften van grote objecten. Deze animatie hebben we uitgevoerd voor, en in samenwerking met, Picture Productions

Werking van het jack-up principe

Het Jack-up werkingsprincipe, ook wel bekend als een Jack-up platform of een zelf-elevating platform, is een ingenieuze technologie die wordt toegepast in de offshore-industrie. Dit type platform maakt het mogelijk om tijdelijke structuren te creëren voor activiteiten zoals olie- en gasexploratie, windmoleninstallaties en onderhoudswerkzaamheden in wateren met variabele dieptes.

Het essentiële kenmerk van een Jack-up platform is het gebruik van verstelbare poten, ook wel 'legs' genoemd, die zich uitstrekken vanaf de romp van het platform naar de zeebodem. Deze poten zijn bevestigd aan hydraulische systemen en kunnen omhoog en omlaag bewegen, waardoor het platform kan worden opgetild boven het wateroppervlak of worden neergelaten naar de zeebodem.

Het Jack-up proces begint met het transport van het platform naar de locatie op een drijvend transportschip. Zodra het op de beoogde locatie is aangekomen, worden de poten van het Jack-up platform omlaag gelaten totdat ze stevig rusten op de zeebodem. Dit zorgt voor een stabiele basis, vergelijkbaar met het idee van het stabiliseren van een tafel met verstelbare poten op ongelijke grond.

Wanneer het platform eenmaal stevig op de zeebodem staat, worden de poten verder verlengd met behulp van hydraulische systemen, waardoor het gehele platform wordt opgetild boven het wateroppervlak. Op deze verhoogde positie kan het platform veilig opereren, zelfs in wateren met aanzienlijke golfslag.

Het Jack-up werkingsprincipe biedt enkele belangrijke voordelen. Ten eerste maakt het de installatie van structuren op locaties met variabele waterdieptes mogelijk, omdat het platform zich kan aanpassen aan verschillende omstandigheden. Ten tweede maakt het de mobiliteit van het platform mogelijk, omdat het kan worden verplaatst naar nieuwe locaties voor verschillende projecten.

Dit ingenieuze ontwerp heeft het Jack-up werkingsprincipe tot een veelgebruikte technologie gemaakt in de offshore-industrie, waar het een cruciale rol speelt bij het faciliteren van exploratie, productie en onderhoud van offshore-installaties.

Doel van deze offshore animatie

Ravestein is een bedrijf dat zich bezighoud met het bouwen van pontons en (jack-up) platforms voor onder andere de offshore industrie. Het bedrijf vroeg ons een om een animatie te maken van de Skylift 3000. Dit is een jack-up platform waarmee een onderzeeër uit het water kan worden gehesen. Hierna wordt de onderzeeër per vlakke ponton verder getransporteerd.

Deze animatie laat zien dat 3D ook goed toepasbaar is voor de offshore industrie. Ook voor een onderwateromgeving biedt technische 3D animatie veel voordelen en mogelijkheden.

Ravestein
No items found.

Hans Hebbink - Picture Productions

Ravestein liet weten zeer tevreden te zijn.